18.5.2011

Voi elämän vaikeus

Edellisessä postauksessa mainitsemani keskeneräinen huivi on edelleen puikoilla, lanka loppui 1/3 päättelykerroksen neulomisen jälkeen. Onneks saan lisää lankaa pienen nöttösen joten ei tarvii koko kerää lähteä metsästämään.
Sain tehtäväksi vauvan jakun/takin, hatun ja sukat/tossut. Lankana Novita Kukkaketo Ruusu. Malli jakkuun on niin hakusessa kun vaan voi olla. Haluaisin tehdä jakun mahdollisimman vähillä saimoilla, mutta silloin neuleesta tulee aika kapearaitainen, ja pelkkä sileä neule on vähän tylsää, tuosta langasta taas pintaneule tulee hyvin helposti liian sekavaksi ja pitsineule jää langan kirjavuuden varjoon.
Tässä muutama mallivaihtoehto.


 
Ensimmäisen kuvan malli on kiva, neulotaan poikittain. Kokeilinkin sitä, mutta menee ko. langasta liian sekavaksi. Toisen kuvan malli on kiva, toteutettavissa ilman noita tamppeja ja huppu on vielä vähän kysymysmerkkinä. Myöskin pintaneuleen sekavuus mietityttää siinä. Kolmannen kuvan mallista pidän todella, mutta taas tulee vastaan langan kirjavuus, samoin on neljännen kuvan mallineuleen kanssa. Neljännestä kuvasta meinaan toteuttaa tuon hatun, malli siinä on kiva. Luultavasti kyllä ilman tuota pitsiraitaa.
Vielä kuitenkin puuttuu "se oikea" malli... Yksiväriselle langalle olis niin monta niin kivaa mallia. Tässä tarpeet, näyttää kohtalaisen toivottomalta. Pari aloitettua yritystä on, muttei sytytä kunnolla...


Nämä on näitä juttuja, kun lanka on ihanaa lankana, muttei oikein minkäännäköistä valmiissa työssä. Tai ettei ainakaan sellaista kuin ajattelee. En tiedä pitäiskö tuohon lankaan yhdistää jotain yksiväristä (valkoista/vihreää?) esim helmaan, hihansuihin ja etureunaan. Olisko se se puuttuva juttu? 

8 kommenttia:

 1. Kirjavista langoista on aina haasteellista neuloa, kun ei tiedä miltä näyttää neulottuna. Mulla tulee ostettua kirjavia lankoja ja sitten harmittelee että yksivärisestä ois ollut kauniimpi. Jos teet resorin niin siihen voisi laittaa jotain yksiväristä lankaa. Kauniita malleja ovat kaikki, minä ehkä tekisin viimeisen kuvan mallin. Hauskoja neulomushetkiä sulle!

  VastaaPoista
 2. Juttelin ystävän kanssa, kelle nämä tulee ja päädyttiin ostamaan yksiväristä lankaa, joka sopii tuon ruusun sävyihin. Sukkiin ja pipoon käytetään sitten ruusua. Hän tykästyi kovasti tuohon viimeisen kuvan malliin, joten ehkä sillä mallilla teen. Sellainen "tuore" vihreä on aika vahvoilla, riippuu mitä kaupasta löytyy :D

  VastaaPoista
 3. Olen samoilla linjoilla.tee viimeinen malli. tykkään kyllä kaikista. mukavia neulomishetkiä sinulle

  VastaaPoista
 4. Ostin vihreää Nalle AloeVeraa, teen siitä jonkinnäköisen jakun, jonkinverran tuota 3 kuvan valk. pitsijakkua mukaillen... Kuvia saapuu sitten, kun valmistakin tulee
  Tai sitten teen noista vihreistä ainoastaan resorit ja etureunat... Ei voi vielä tietää mitä tuleman pitää

  VastaaPoista
 5. Samoin mun blogista löytyy tunnustus sulle. :)

  VastaaPoista
 6. Hitsi kun on kaunis tuo viimeisen kuvan setti! Saako udella mistä ohjeet on? Minusta kun on tulossa täti, ja uudelle tulokkalle tahtoisin neuloa jotain kaunista ja käytännöllistä.

  VastaaPoista
 7. Onpa kauniita malleja. Itse tekisin viimeisen setin.

  VastaaPoista