23.6.2011

Sukkasillaan koko Juhannuksen

Järki sanoo, että pitäisi mennä nukkumaan, vaan minkäs teet. Halusin tulla vielä toivottamaan Teille, Rakkaat lukijat, Säätiedoituksista huolimatta Aurinkoista ja turvallista Juhannusta.
Tänään valmistui pinaattitunika, ei se nyt niin vaikea ollut, mitä ennalta lukemistani kommenteista olin kuvitellut. Alusssa joutui kyllä olemaan tarkkana lisäysten kanssa, että tulee oikein ja oikeassa kohtaa. Helmaosa sujuikin nopeasti, kun tehtiin pelkkää oikeaa ja lisäys joka 3:s kerros. Kuvamateriaalia tunikasta saatte Juhannuksen jälkeen siitä yksinkertaisesta syystä, että kuvat on vielä kamerassa ja kamera on jo pakattu reissua varten. Huomisaamuna auton keula suuntaa juhannuslomalle.
Se mihin otsikossa viittasin, sukkasillaan... tulee tietenkin siitä, että mukaani lähtee kolmien sukkien tekeleet. harmikseni en saanut Neulomon sukkakirjaa vielä tänään, joten en pääse siitä yhtään mallia toteuttamaan Juhannuksen aikana, täytynee tyytyä ihan perinteisiin sukkiin 7 veljeksen polkasta ja jättiraidasta sekä itse värjäämästäni jämästä.
Tänään tuli koulusta hieman lisätietoa, opintosisältö ja kutsukirje. Opettaja mainitsi, että kesällä voi hankkia harjoitustöihin sopivia lankoja, siis minä JOUDUN lankakauppaan :D Meinasin kyllä, että hyödynnän omia varastoja niin pitkälle kuin mahdollista, paitsi sukkalangoista en ihan heti luovu. Niitä tarvii kuitenkin lähempänä joulua. Mutta eihän niitä lankoja paljon muita olekkaan... Mieheltä kun kysyy, niin vastaus on: "ihan liikaa lankaa". Oma varastoni tällä hetkellä on n. 15,5kg, josta eripaksuisia sukkalankoja on n. 8,3kg... Muutamaa lankaa on isompaan työhän(lue neulepaitaan/takkiin) riittävästi, muuten on satunnaisia keriä jotain kivaa. Nyt vähän harmittaa, kun menin kuukausi sitten luovuttamaan lankojani sinne päiväkodille ja koululle, niille olisi voinut olla nyt käyttöä. Ainakin osalle.
Just äsken "keksin", että penaalihan mun on tehtävä itselleni koulua varten. Eli siihen tarvii miettiä lankaa ja mallia. Vähän kyllä meinasin katia bombay-lankaa. Sitä löytyisi tallinnantuliais-kerä, kivaa liukuvärjäytyvää punaista...
Tälläisin miettein suuntaan nukkumaan ja vastaanottamaan Juhannusta. Tässä Teille vielä Juhannustunnelmaa muutaman vuoden takaa

6 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta ja onnea opiskeluihin! Voi miten ihanaan koulutukseen olet suuntaamassa syksyllä! Olen uusi lukijasi niin kelailin tuonne taaksepäin löytääkseni että mitä olet opiskelemassa kun siinä saa käyttää LANKAA!:) Mukava kuulla ettei pinaatti ollutkaan ihan mahdottoman vaikea. Langat ja ohje minulla jo on mutten tiedä kannattaako sitä nyt KYH aikaan aloittaa kun niitä muitakin töitä on vielä reilusti kesken...

  VastaaPoista
 2. JaanaM pyytää vielä kerran anteeksi hitauttaan... Toivottavasti pärjäät ilman kirjaa vielä ensi viikkoon :(

  VastaaPoista
 3. Heffaklumben: Juu, innolla odotan että pääsen hyödyntämään jämälankoja... Kaikkea neulotaan, niin siimaa kuin rautalankaakin ja kaikea siltä väliltä.
  JaanaM: Koitan pysyä housuissani. Ei vaan, hyvä vaan ettei ollut Juhannuksena postin hoivissa/meidän laatikossa.

  VastaaPoista