22.9.2012

Salaistakin salaisempaa...

Ja ihan oikeasti, nämä on niitä punapukuisen ukkelin juttuja, mikäli joku menee kertomaan mitään meidän perheen pienemmälle prinsessalle, mörökölli hänet viekööt :)

Mä olen vaihtanut alaa, nykyisin remontoin ja sisustan. Tein mielestäni loistavan löydön kirpparilla, nukkekoti 5e! Useamman vuoden olen haaveillut nukkekotia likalle, mutten ole raaskinut sitä ostaa, Prismassa katselin uuden hintaa tällä viikolla, 55e... Joulupakettiin tämä siis on menossa, vaikein osuus hommassa taitaa olla se, että täytyy pienehkössä asunnossa tai varastotiloissa piilotella tätä 3kk. Arvatkaa vaan, tuliko se asia mieleeni vasta kotimatkalla :D Mutta en olisi jättänyt ostamatta silti.


Nukkekoti edestä ennen remonttia
Nukkekoti takaa ennen remonttia
Ylläolevissa kuvissa nukkekoti on siinä kuosissa, mitä oli ostaessa.

Ensin piti tietysti purkaa kaikki osat ja sitämukaa nimetä myös. Osa nukkekodista olisi ollut ihan käyttökelposta, mutta esim yksi ulkoseinistä väritetty, joten koko ulkovuoraus meni uusiksi. Alla kuvat purkuvaiheesta.


Nukkekoti purettuna


Sain kavereilta tapetteja ja niiden voimalla nukkekoti saikin uutta ulkonäköä.


Keittiön ikkuna on jo paikallaan.


Yläkerran aulan ja makuuhuoneen välinen seinä aulan puolelta
Sisäseinät on tapetoitu kaikki, myöskin ulkoseinät ja katto ulkoapäin. Sisäkatot on osittain käyttökelpoisia ja osittain täytyy vielä päälystää. Lattioita on myöskin päälystämättä vielä. Kaikki ovet ja ikkunat on paikoillaan. Niiden kanssa oli vähän vaikeuksia, koska tapetit on paksumpia, kuin vanhat paperiseinät. Mutta paikallaan ovat.
Seuraavassa kuvassa valmiit seinät ja katon osat.

Tosiaan kavereilta olen saanut tapettien jämiä ja lehdistä on myöskin löytynyt kivoja kuvia, mm kylppärin lattia ja tauluja sekä ulkokasveja.

Tälläistä prejektia täällä. Puikoilla on torkkupeite kaverille, joulujuttuja sekin. Mallineuleita olen saanut valmiiksi ja eteenpäinkin. Joulumyyjäisiäkin tässä täytyis ajatella jo, ei sinne enää kovinkaan pitkä aika ole...

9 kommenttia:

 1. Sinähän varsinainen taitaja olet. Juuri noin kun tekee, niin lapsi saa unikin ja rakkaudella tehdyn nukkekodin - sehän on ihan eri asia kuin joku valmis Lundby. Ja eikö vaan, tuollaista työtä on ihana tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tämä on varsin mukavaa puuhaa. Meinaa jäädä kiireellisemmät tekemiset hunningolle.

   Poista
 2. Mahtavannäköinen nukkekoti kyllä tulee! Itsekin rupesin innostumaan tästä postauksesta, kun juuri tuollainen oman lapsuuteni Lunby -nukkekoti odottelee jätesäkissä kellarissa. Tuleeko tuohon taloon sähkötkin? Mun nukkekodissa on ne sähköjohdot seinissä, niin en tiedä, uskallanko lähteä purkamaan sitä ihan noin osiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tässä nukkekodissa myös sähkötjohdot, ne oli ainoastaan takaseinässä. Itse totesin, etten uskalla kokeilla niiden toimivuutta(saati sen takia ostaa niitä sähköosia) joten voin tapetoida niiden päälle.

   Poista
 3. Oi että, aivan ihana projekti! Minulla oli samanlainen joskus pienenä, kyllä sillä tulikin leikittyä. Miten hienosti oletkaan nukkekotia päällystellyt tapeteilla, luulisi olevan mieluinen joululahja prinsessallesi :) Terveisin Sny

  VastaaPoista
 4. Voi että, miten ihana yllätys tulossa prinsessalle. Siitä tulee ehdottomasti parempi kuin uusi, kannatti ostaa.

  VastaaPoista
 5. Heips ja hieno juttu että kirjoitat tuosta täällä! Mielenkiintoista!
  Ja nättiä tuntuu tulevan....
  Odottelen kovasti tämän etenemistä.
  terkkuja Lounais-SUomesta sinne Kaakonkulmalle,

  VastaaPoista