1.1.2019

Summa Summarum...

On taas se aika vuodesta kun katsotaan tulevaan. ja vähän summaillaan mennyttä vuotta. Itselläni mennyt vuosi oli työrintamalla mullistava, vaan hyvään järjestykseen palaset asettuivat. Välillä kyllä joutui olemaan hieman itsekäskin, mikä ei oikein ole minun luonteenpiirteitäni. Pyöreitä päiviäni juhlittiin syksyllä. Loppuvuodesta sukumme kohtasi suru-uutinen, kun enoni menehtyi äkillisen sairaskohtauksen seurauksena.

Neulerintamalla vuosi on mennyt Lämpötilapeittoa tehdessä, välillä peitto laahasi kuukausia jälkijunassa, mutta valmistui kuitenkin vuoden viimeisenä päivänä, eilen siis.
Toki muutakin on tullut neulottua, kaikkiaan 9434g (eikä tuossa varmastikaan ole kaikki, mutta ei enää voi muistaa kun on tuo kirjanpito vähän jäänyt)


Jos hieman enemmän tuosta vuoden projektista, Lämpötilapeitosta:
Kun on vähän tilastovikaa itsessäni, niin laskeskelin että minun vuoteni keskilämpötila oli 8,9 astetta. Laskin myös kuukausittaiset keskilämpötilat. Kylmin kuukausi oli Helmikuu (-6,9astetta) ja lämpimin Heinäkuu (23,7astetta). Minun vuoteeni mahtui 29 hellepäivää, joista 4 yli 30 astetta. Ensimmäinen hellepäivä oli jo 13.5. Listasin myös kuinka monena päivänä mitäkin lämpötilaa oli ja Eniten oli -1 asteen lämpötiloja, yhteensä 19 päivänä. Ja suurin lämpötila- alue oli +2...-2 (67 päivää). Toki lämpimiä päiviä oli suhteessa enemmän.
Lämpimin päivä oli +33astetta ja kylmin -16 astetta. Lämpötilan katsomisen ajankohta muokkaa kyllä jonkinverran tätä, itse katsoin lämpötilan puhelimen sovelluksesta noin 14-16 aikaan.
Peiton toteutin 7 Veljestä- ja Jussi- langoista, Puikkokoko oli 4. Lankaa kului 1900g. (Ei se vaan tunnu näkyvän lankavarastossa). Peiton neuloin kulmasta kulmaan, Lisäyksiä tein molemmissa reunoissa 120 päivää, vuoden keskimmäinen päivä oli 2.7.2018. Kavennukset molemmissa reunoissa aloitin 1.9.2018. Ehkä päivän liian aikaisin, tai sitten langan mittapitävyys ei ollut ihan sama, kun hieman joutui neulomaan ylimääräistä, ettei peitto jäänyt kesken. Vaan hullu ei huomaa ja viisas ei virko mitään... Peittoon käytin 10.2m lankaa/ päivä. Peiton kooksi suunnittelin 130*180cm, todellinen koko on n. 140*210cm 

Vasemmalla alhaalta Tammikuusta lähtien kohti oikeaa ylänurkkaa ja Joulukuuta 2018. Ihan kokonaan en saanut peittoa mahtumaan kuvaan :D
Oikean puoleinen kulma on Tammikuun ja vasemman puoleinen Joulukuun
Jouluneulomisten jälkeen sain aikaiseksi itselleni lapaset, nämä on ollut jo pidemmän aikaa suunnittelussa. Toisessa on Englanninsprinkku ja toisessa Labradorinnoutaja... Sisäpuolet on samanlaiset. Lankana Novita Nalle ja TeeTee Pallas, puikot joustimessa 2,5 ja kirjoneuleessa 3. Menekki 74g



Uusia suunnitelmiakin on tulevalle vuodelle, Lämpötilapeitto 2019. Värikartan sain eilen suunniteltua, mallikin on tiedossa ja mallitilkku työnalla. Vähän vielä hakusessa päivittäinen kerrosmäärä, että peitosta tulisi sopivan kokoinen :) Varmaankin tuota 150*200-210 luokkaa... Lankana tälläkin kertaa 7 Veljestä ja Jussi (ja tarvittaessa muut vastaavan vahvuiset langat)





Neulerikasta vuotta 2019, Rakkaat Lukijat!

1 kommentti:

  1. Ihana peitto ja mielenkiintoista tilastotietoa, joka itsellä jäi vielä flunssan vuoksi tekemättä. Hyvää alkavaa vuotta.

    VastaaPoista